Tarieven

PGB WLZ zorg diensten

De WLZ zorg indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)  is van toepassing op onze diensten:

  • Verpleging of speciale zorg;
  • Persoonlijke verzorging; 
  • Begeleiding
  • 24 uur Thuiszorg

WLZ zorg financiën

Bij een WLZ zorg indicatie van het CIZ / heeft u een monetair persoonsgebonden budget (geld) of een persoonsgebonden budget in natura.

  • Bij een monetair persoonsgebonden budget kunt u onze diensten daar direct uit financieren.
  • Bij een persoonsgebonden budget in natura zult u zelf voor de financiering zorg dienen te dragen.
  • Bij beide typen persoonsgebonden budget hoeven wij geen BTW in rekening te brengen. U dient wel een zorg indicatie van het CIZ / Zorgkantoor te overleggen.

Heeft u een indicatie via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of denkt u recht te hebben op 24-uurs zorg in nabijheid? En is 24-uurs zorg een oplossing in uw situatie? Neem dan contact met ons op zodat wij een vrijblijvende intake met u kunnen plannen en samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

PGB en Privé zorg

Betaalbare 24 uurs inwonende zorg au pair.


Gabriël Zorg Centrum 24/7 is betaalbaar voor iedereen. Onze tarieven hangen af van het type zorg en van de zorg au pair die u wenst en nodig heeft. Onze tarieven worden in het algemeen gedekt door een persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de wet langdurige zorg (WLZ). Gabriel organiseert de 24-uurszorg goed, slim en efficiënt voor u. Hiermee houden we de kosten laag. Dankzij onze efficiënte organisatie kunt u met uw PGB uw persoonlijke zorg inkopen.

De maandtarieven zijn gebaseerd op de PGB zorg zwaarte classificaties uit de WLZ en starten bij een 4VV indicatie voor een inwonende zorg au pair. Op basis van ons intake gesprek bij u thuis, kunnen we een nadere kostenindicatie geven. De tarieven gaan uit van de werkzaamheden van een fulltime (voltijds) inwonende zorg au pair. Wanneer u contact met ons opneemt, dan leggen wij u het concept uit en maken we het op maat voor u. Voor de liefdevolle zorg en aandacht van een inwonende zorgverlener van Gabriël betaalt u uit de PGB. Hiervoor is dag en nacht iemand bij u in de buurt, afhankelijk van hoe we de zorg indelen. 

We denken graag met u mee over de zorg die het beste bij u past en over wat Gabriël hierin voor u kan betekenen. Op basis van uw zorgbehoeften maken we een concept-zorgplan maken, dat beschrijft hoe de zorg eruit komt te zien. De offerte helpt u bij het maken van de keuze of u wilt gebruikmaken van onze dienstverlening. Met Gabriël u waar u aan toe bent.
"Door 24 uurs zorg beter, slimmer en efficiënter te organiseren is de zorg van Gabriël Zorg Centrum betaalbaar voor iedereen!"

Medisch Specialistische tarieven

Wat kost een behandeling?

Als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, krijgt je de behandeling vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. Gabriël Recovery  is een gespecialiseerde GGZ-instelling, wat inhoudt dat de behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Houd wel rekening met het eigen risico van de zorgverzekeraar, de hoogte hiervan vind je op de website van de zorgverzekeraar.

Kosten en vergoeding.

Je zorgverzekeraar is wettelijk verplicht minimaal 75% van basis en specialistische GGZ te vergoeden. Enige uitzonderingen hierop zijn bewust- en budgetpolissen. Hier geldt een percentage van 50 tot 70%. De kosten die niet worden vergoed, zullen door GZC in zijn geheel worden gedragen. Je zult daar als cliënt dus geen doorberekening van krijgen.

Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je een geldige verwijsbrief nodig.

Voor 2022 heeft de overheid het minimum eigen risico vastgesteld op € 385,- per jaar. Dit betekent dat je de eerste € 385,- (of meer, als je voor een hoger eigen risico hebt gekozen) van jouw zorgkosten zelf moet betalen, althans als je dat niet al hebt besteed aan andere zorg in 2022. Dit zijn dan ook jouw enige kosten aan het zorgtraject bij GZC.

Bij vele zorgverzekeraars dien je zelf de nota in bij je zorgverzekeraar en betaal je het bedrag nadat dit is uitgekeerd op jouw rekeningnummer aan ons en dit doe je op het rekeningnummer wat op de factuur staat. Wil je het overzicht van die betaling/zorgverzekering naar ons mailen?

Sommige zorgverzekeraars keren het bedrag rechtstreeks uit aan  GZC en dit gebeurt middels een verzoekformulier. Met dit formulier geef je toestemming dat NuGGZ, namens jou, rechtstreeks de zorg mag declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Omdat het vergoedingspercentage afhankelijk is van de soort basisverzekering die je hebt ten tijde van de start van de behandeling, raden wij je aan je zorgverzekeraar altijd vooraf te vragen naar de exacte vergoeding van een behandeling bij een niet gecontracteerde GGZ-instelling met een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Indien je de behandeling zelf wilt dan betaal je 85% van het wettelijke Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tarief. Wil je hier meer informatie over ontvangen, neem dan gerust contact op.

No-show
Als je niet kunt komen op een afspraak, verzoeken wij je vriendelijk om de afspraak 24 uur van tevoren te annuleren. Dit kan zowel telefonisch als per mail. Als je de afspraak niet tijdig annuleert, zijn wij genoodzaakt een no-show tarief van € 55,00 in rekening te brengen. Dit no-show tarief wordt niet vergoed door de verzekeraar. Je kunt bellen met 0619054596 om jouw afspraak te annuleren, het is verstandig om ook gelijk een vervolgafspraak in te plannen.

Opzegging bij geen contact. Als er binnen 6 weken na laatste behandelcontact geen vervolgafspraak wordt gepland, wordt de behandeling eenzijdig stopgezet en de behandeling gesloten.