WLZ van Gabriël via PGB


U of uw vader of moeder wilt het liefst thuis blijven wonen, ook als er zorg nodig is. En wanneer een langdurig ziektebeeld zoals dementie geconstateerd is, kunt u ineens voor de moeilijke keuze staan: opname in een verpleeghuis of zorg thuis ontvangen. Met WLZ van Gabriël Zorgcentrum kunt u opname in een verpleeghuis voorkomen.

Wij helpen u met de inzet van 24 uurs zorg, zodat u of uw dierbare exact de zorg ontvangt die nodig is. Hiermee kunt u of uw naaste thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving. Het vaste team van professionele zorgverleners staat 24 uur per dag klaar voor verzorging en ondersteuning.

Wat is 24 uurs zorg?

Heeft u zowel overdag als 's nachts zorg nodig? Of is de zorg die nodig is niet met andere zorg inplan baar? Wanneer het wenselijk is om 24 uur per dag verzorging of verpleging te hebben, is deze intensieve zorg een goede keuze. Uw zorgteam is de hele dag beschikbaar voor verzorging of verpleging, afhankelijk van de zorgvraag. Daarnaast helpen de zorgverleners met andere dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, koken en licht huishoudelijke taken. Het idee dat een zorgverlener 24 uur zorg thuis kan bieden is voor veel mensen, ook met bijvoorbeeld dementie, erg prettig. Het betekent dat de zorgverlener ook in de nacht aanwezig is. Dan dient er wel een aparte slaapplaats aanwezig te zijn. Zo kunt u ook gedurende de nacht, bijvoorbeeld voor toiletgang, om hulp vragen.

Financiering 24 uurs zorg

De meeste 24 uurs thuiszorg die via Gabriël Zorgcentrum wordt ingezet, wordt (mede) gefinancierd vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) bijvoorbeeld uit de Wet Langdurige Zorg. U komt in aanmerking voor een WLZ indicatie wanneer u bijvoorbeeld een diagnose voor bijvoorbeeld Alzheimer of dementie is gesteld. Deze diagnose is de basis die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gebruikt voor het indiceren van zorg.

Uiteraard kunt u ook zonder indicatie 24 uurs zorg inkopen. U betaalt de zorg dan volledig uit particuliere middelen. Er wordt bij Privézorg in rekening gebracht. Gabriël Zorgcentrum levert geen Zorg In Natura (ZIN).

Heeft u nog geen indicatie of PGB? Neem dan contact met ons op, wij kunnen kijken naar de mogelijkheden en u helpen met het aanvragen hiervan.

Zo draagt Gabriël Zorgcentrum met persoonlijke zorg en ondersteuning bij aan een prettige en persoonlijk gerichte zelfstandige thuissituatie. Op elk moment van de dag inzetbaar, volledig naar uw wensen en behoeften. Wat kunnen wij voor u betekenen? Belt u ons gerust voor een kennismaking. Of vraag ons u te bellen.

Start met het maken van een afspraak.


24 uur inwonende zorg voor u, uw echtgenoot, vader of moeder

Veel aanvragen komen van zonen en dochters die informeren naar zorg voor hun ouders. Als u ook in deze situatie zit kunt u ook gerust 24 uurs zorg thuis voor uw vader of moeder aanvragen. Omdat de zorgverlener continu aanwezig is, is het voor u en andere mantelzorgers een geruststellende gedachte dat de zorg in goede handen is, op ieder moment van de dag. Want leven met een zorgbehoevend of ziek gezinslid kan een moeilijke periode zijn. Het zorgteam van Gabriël Zorgcentrum houdt bij 24 uurs zorg de gezinsleden op de hoogte over het ziektebeeld. Daarnaast zijn de zorgverleners altijd beschikbaar voor een goed gesprek. Hierdoor ontzorgen wij u en uw gezin en vergroten wij de kwaliteit van leven voor u en uw dierbaren.

Kleine vaste Gabriel zorgteams

Bij Gabriël Zorgcentrum weten we hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met zorgverleners. Het is tenslotte niet niks om 24 uur per dag zorgverleners in huis te hebben. Daarom helpen wij u met het samenstellen van een kleine vast zorgteam, zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende gezichten. Hierbij zorgen wij ervoor dat uw zorgteam uw persoonlijke gebruiken en wensen kent. Voor 24 uurs zorg bij Gabriël we een team bestaande uit ongeveer vier tot vijf zorgverleners. Wij plannen met hen een sluitend maandrooster waarin zij elkaar afwisselen. De vakbekwame en betrokken zorgverleners geven een gevoel van zekerheid, ook bij uw omgeving.

Mantelzorgers participeren

Wilt u zelf bijdragen aan de zorg voor uw dierbare? Bij Gabriël denken we graag met u mee. Het is altijd mogelijk om als mantelzorgers mee te draaien in het 24 uurs zorg rooster. U hoeft niet dag en nacht hulp te bieden, maar bijvoorbeeld een dagdeel is ook een mogelijkheid. Deel uw vragen, wensen of opmerkingen gerust met ons zodat we met u kijken naar een prettige invulling.

Gabriël brengt rust in de thuissituatie

Als u een betrokken organisatie zoekt om 24-uurs zorg bij aan te vragen dan kunt u vertrouwen op Gabriël Zorgcentrum. Met de grootste zorgvuldigheid wordt een professioneel zorgteam samengesteld dat u in uw zorgvraag kan ondersteunen. Ook uw familie wordt betrokken. 24 uur zorg per dag is in het begin altijd even wennen en daarin ondersteunen wij zodat u snel op uw gemak wordt gesteld.

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

Bekijk onze werkwijze

Vraag een offerte aan voor 24 uurs zorg met inwonende persoonlijke zorg aupair.

Vul  deze link in voor een zorg offerte of stuur ons een e-mail: 

thuiszorg@gabriel-zorgcentrum.nl