Gabriël Recovery

Behandelingen

E-Health.

Detoxificatie Dagbehandeling Rehabilitatie behandeling


Detoxificatie behandeling

Ontgiften begint met een lichamelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd door een officiële arts. Het onderzoek is bedoeld om het medisch personeel te helpen en de exacte methoden te bepalen die ze moeten gebruiken om een ​​persoon te helpen, ontwenningsverschijnselen te beheersen.

Voor veel vormen van middelenafhankelijkheid is medicatie nodig om een ​​veilige detox te garanderen. De gebruikte medicijnen zijn afhankelijk van het type stof dat wordt misbruikt en van hoe ernstig de verslaving is. Een deel van het medicatieonderzoek is bedoeld om er zeker van te zijn dat de medicatie die wordt gebruikt tijdens de detox veilig is en geen nadelige effecten kan veroorzaken.


E- Health Ggz

Onze e-Health programma

 De online  e-Health programma's bestaan uit verschillende stappen waarin je met je hulpvraag aan de slag gaat. Dit gebeurt met je behandelaar online en met behulp van begeleidende video's, opdrachten, voorbeelden uit de praktijk en extra informatie over een onderwerp.

Door onze E-Health partner worden programma's ontwikkeld door een team van gespecialiseerde e-Health ontwikkelaars die samenwerken met experts en ervaringsdeskundigen.

Dagbehandeling bij Gabriël Recovery

Onze dagbehandeling is een behandeling die bestaat uit wekelijkse individuele consulten voor een bepaalde periode. U werkt één op één samen met de therapeut aan jouw verslavingsproblematiek. Afhankelijk van het behandelplan heb je naast deze gesprekken ook wekelijkse groepsbijeenkomsten onder begeleiding van één van onze therapeuten en/of experts. Gabriël Recovery werkt met multidisciplinaire teams. Wat wil zeggen dat onze zorgspecialisten samenwerken met experts, ervaringsdeskundigen en counselors.

12 stappen methode

De 12 stappen zijn een populaire methode om ondersteuning te krijgen bij verslavingsherstel. Deze stappen zijn in eerste instantie gemaakt om alcoholisten te helpen nuchter te worden. Deze concepten worden nu gebruikt om vele soorten verslaving te rehabiliteren, waaronder stoornissen in verband met middelenmisbruik

Houd er echter rekening mee dat de 'stappen' slechts een klein onderdeel zijn van herstelprogramma's in 12 stappen.

De 12 stappen zijn een reeks principes die zijn ontwikkeld om mensen die worstelen met verslaving te helpen hun overtuigingen te veranderen. Samen vormen ze een kader voor duurzaam herstel. Bovendien bieden alle soorten 12-stappen groepen de ondersteuning en verantwoording waar veel herstellende verslaafden naar hunkeren.

De 12 stappen zijn bedoeld om achtereenvolgens en in hun geheel te worden gevolgd. Je vindt ze misschien niet allemaal leuk. Sommige zullen uitdagender zijn dan andere. Maar ze zijn allemaal cruciaal voor je succes op lange termijn.

Elke stap vertegenwoordigt een unieke uitdaging. Pak ze in je eigen tempo aan met de steun van een sponsor. Groepstherapie en 12-stapsondersteuningsgroepen kunnen ook helpen - of je nu verantwoording, vrienden of gewoon een luisterend oor nodig hebt.

De 12 stappen is van oorsprong religieus, vandaar het gebruik van religieuze taal in oorsprong. Elk van de twaalf stappen richt zich op unieke aspecten. Dit kunnen verantwoordelijkheid, gedragscontrole, gemeenschap en levensdoel zijn.

De 12 stappen zijn een bewezen raamwerk. Maar ze zijn geen allesomvattende verslavingsoplossing. In feite bestaat zoiets tegenwoordig niet. In plaats daarvan kunnen de 12 stappen het beste worden gecombineerd met klinische therapieën zoals Cognitieve gedragstherapie (CGT)  Als er sprake is van gelijktijdige aandoeningen, wordt ook een dubbele diagnose aanbevolen. Bij  Gabriël zien we mooie resultaten met Christelijke zingeving.