Nachtzorg

Nachtzorg aan huis

Nachtzorg via Gabriël Zorgcentrum kan worden ingezet wanneer er ook 's nachts begeleiding, verzorging of verpleging nodig is. Soms is het voor ouderen niet verstandig om 's nachts alleen thuis te zijn. Bijvoorbeeld wanneer het ziektebeeld Alzheimer of dementie een rol gaat spelen en het dag/nachtritme omgedraaid wordt. Een zorgverlener in huis kan de juiste ondersteuning bieden.

Slaapnacht

Het kan een geruststellend gevoel zijn om te weten dat er 's nachts een zorgverlener in de buurt is die kan helpen wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld wanneer u minder mobiel bent of uw ouder zich niet meer prettig voelt alleen in huis. Tijdens een slaapdienst slaapt de zorgverlener bij u in huis. U kunt maximaal drie keer per nacht beroep doen op uw zorgverlener, bijvoorbeeld wanneer u naar het toilet moet. Is er vaker hulp nodig? Geen probleem, dan helpen wij u graag met de inzet van een waaknacht.

Waaknacht

Bij een waaknacht staat uw zorgverlener continue voor u paraat. Gedurende de gehele nacht kan er een beroep gedaan worden op de zorgverlener. Er kan geholpen worden met het aanreiken of toedienen van medicatie of de zorgverlener is er voor een goed gesprek en luisterend oor. De wetenschap dat een zorgverlener in huis is die over u waakt, geeft u en uw naasten een gerust en veilig gevoel.

Mantelzorgers ontzorgen

Nachtzorg via Gabriël Zorgcentrum biedt uitkomst voor mantelzorgers die vaak niet alleen overdag maar ook 's nachts klaarstaan voor hun dierbare. Dankzij deze nachtzorg aan huis kunt u 's nachts ongestoord slapen, wetende dat uw dierbare in goede handen is, zodat u uitgerust aan de volgende dag kan beginnen.

Nachtzorg inzetten

Gabriël Zorgcentrum helpt u met het realiseren van nachtzorg voor enkele nachten of voor een langere periode. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Onze service is altijd warm en persoonlijk.

Hoe werkt nachtzorg via Gabriël Zorgcentrum?

We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten en uw zorgvraag bespreken. Hiervoor bezoeken we u thuis. Hierna gaan wij voor u op zoek naar een team van vaste zorgverleners. Wij doen ons best de juiste zorgverleners te selecteren en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid. Met de zorgverleners vormen we een vast team wat vertrouwde gezichten zullen worden. Zij starten de zorg bij uw akkoord en plannen op basis van een maandrooster. Zo weet u altijd wie er wanneer komt en waar u aan toe bent. Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Gabriël Zorgcentrum

Kosten particuliere nachtzorg

De kosten van nachtzorg aan huis verschilt per situatie. Afhankelijk van uw situatie en wensen wordt dit bepaald. U kunt dit uit eigen middelen of via uw PGB inkopen. Wij kunnen u ondersteunen in de vorm van informatie, advies en het fysiek organiseren van de zorg.

Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten kan worden ingezet wanneer er ook 's nachts begeleiding, verzorging of verpleging nodig is. Soms is het voor ouderen niet verstandig om 's nachts alleen thuis te zijn. Bijvoorbeeld wanneer het ziektebeeld Alzheimer of dementie een rol gaat spelen en het dag/nachtritme omgedraaid wordt. Een zorgverlener in huis kan de juiste ondersteuning bieden.

Standaard tijden van een nachtzorg zijn van 23.00 uur tot 7.00 uur, maar kunnen naar wens worden uitgebreid. Na de nacht helpt uw zorgverlener u, indien gewenst, met het ochtendritueel en verzorgt hij of zij een ontbijtje met kopje thee.