Cannabisverslaving

Marihuana, cannabis of wietverslaving wordt gedefinieerd door aanhoudend gebruik ondanks negatieve effecten en beperkingen. Regelmatig misbruik kan de manier waarop het reageert met je brein en lichaam veranderen. Daarom heeft het lichaam een ​​hogere dosis nodig om de verwachte beloning te bereiken. Cannabisverslaving is in verband gebracht met angst- en stemmingsstoornissen en zelfs persoonlijkheidsstoornissen, wat betekent dat mensen met deze problemen zelfs kwetsbaarder zijn om verslaafd te raken.

Naast fysieke effecten kan wietverslaving verschillende psychologische en mentale gevolgen hebben. Het dempt bijvoorbeeld het beloningssysteem en vergroot het ontstaan ​​van negatieve gevoelens. Bovendien verzwakt het het korte-termijngeheugen en vermindert het het vermogen om de focus te behouden. Volgens onderzoek kan cannabisverslaving de neiging tot het ontwikkelen van langdurige psychose en geestelijke gezondheidsproblemen vergroten. Een ander gevaar van misbruik van cannabis is dat het kan leiden tot verder gebruik van serieuzere drugs, vooral bij tieners.

Bij Gabriel Recovery zullen we je door de verschillende fasen van herstel leiden en je helpen met afkicken, van ontgifting (detox) tot volledige onafhankelijkheid. Onze experts en therapeuten maken gebruik van de beste behandelingen en kijken tevens naar de onderliggende problemen, zoals angst- en stemmingsstoornissen, die vervolgens samen worden behandeld met uw verslaving.

 Bemerk je dat iemand in je naaste omgeving is verslaafd aan Cannabis? Of heb je zelf moeite om met het gebruik van Cannabis te stoppen? Met een team van specialisten op het gebied van verslavingszorg biedt Gabriel Recovery hulp en advies. Je kunt ons bereiken op nummer: 0619054596