3 MMC verslaving

3-MMC is de opvolger van 4-MMC en is op de drugsmarkt sinds 2012. Dat is een relatief korte periode en daarom wordt het middel ook wel designer drug genoemd. 3-MMC staat ook bekend als Poes, 3-M drugs, 3-MeMMC, 3-MC drugs, 3-methylmethcathinone en 3-mephedrone. De drug wordt meestal verkocht in de vorm van kristalachtig wit poeder, dat door de meeste gebruikers wordt geslikt of gesnoven. Er is over het 3-MMC effect nog niet veel bekend omdat er nog maar weinig onderzoek naar is gedaan. Gebruikers beschrijven de effecten van 3-MMC als euforische met verliefde en opgewekte gevoelens. Daarnaast geven zij aan dat het 3-MMC effect zich uit in meer energie, een verhoogde alertheid en minder vermoeidheid.

Hoe uit zich het 3-MMC effect?

  • Euforisch gevoel;
  • Versterkte empathie;
  • Gevoel van zelfvertrouwen;
  • Zin om te praten;
  • Alertheid;
  • Meer energie;
  • Zin in seks;
  • Hallucinaties;
  • Craving (sterke trek in meer).

Hoe ervaren gebruikers het 3-MMC effect?

Gebruikers geven vaak aan dat zij het 3-MMC effect ervaren als dat van de combinatie tussen cocaïne en MDMA (XTC). Naast de euforie, verliefdheid en de verhoogde dosis energie, geven gebruikers aan meer social-skills, meer zelfvertrouwen en een verhoogd libido te ervaren. Daarnaast melden gebruikers dat zij het soms moeilijk vinden om het gebruik van 3-MMC onder controle te houden. Dat komt doordat 3-M drugs sterke craving (trek) veroorzaakt. Daarom gebruiken sommige mensen veel meer dan dat zij in eerste instantie van plan waren.

Wat is 3-MMC?

Omdat 3-MMC een nog jonge drug is, behoort het tot de categorie Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) uit de groep synthetische cathinonen. Dit zijn door mensen geproduceerde drugs, afgeleid van cathinon. Dit is een stof die wordt gevonden in de Qatplant in Zuid-Arabië en Oost-Afrika. Over het algemeen hebben synthetische cathinonen een oppeppende werking. 3-MMC wordt soms verward met 4-MMC (Miauw Miauw). In vergelijking met die drug lijken 3-M drugs een minder euforisch effect te geven. Ze veroorzaken wel sterkere cravings (trek).

Werking van 3-M drugs

Zoals gezegd, is het 3-MMC effect anno 2021 nog niet voldoende wetenschappelijk onderzocht. Over bekende drugs zoals MDMA en amfetamine is er veel meer bekend. Daarom weet men ook nog niet precies hoe 3-MC drugs werken en welke risico's het gebruik kan meebrengen. Het lijkt erop dat 3-MMC de activiteit van dopamine in het brein verhoogt en de heropname van noradrenaline remt. Dopamine is een belangrijke neurotransmitter voor specifieke functies van het zenuwstelsel, zoals aandacht, genot en stemming. Noradrenaline als neurotransmitter activeert het sympathische zenuwstelsel: het deel van het zenuwstelsel dat stress reguleert. Ook zorgt het voor een grotere handelingsbereidheid en meer aandacht.

Bovendien blijkt het 3-MMC effect in lichte mate uit de activiteit van serotonine. De werking van 3-M drugs is daarom minder euforisch dan 4-MMC en ook minder euforisch dan MDMA. De informatie die nu beschikbaar is, komt van gebruikers en zogenaamde tripreports. Dat betekent dat mensen die nieuwe psychoactieve stoffen zoals 3-MC drugs gebruiken, als hun eigen proefkonijn fungeren.

Is 3-MMC verslavend?

3-MMC is zeer verslavend. Het feit dat 3-M drugs nu nog legaal verkrijgbaar zijn, is daarbij een groot probleem. Daarbij komt dat het goedkoop is en in webshops gemakkelijk te bestellen is. 3-MC drugs groeien hierdoor snel in populariteit. Daarmee groeit ook het aantal verslaafden aan 3-MMC. Wat vaak start als recreatief gebruik, verandert al heel snel in een verslaving. Zodra 3-M drugs zijn uitgewerkt, is de drang om ze nog een keer te nemen ontzettend groot. Mensen die 3-MMC gebruiken, voelen zich blij en alert. Daarbij komt dat ze geen vermoeidheid voelen en daarom nachten lang niet slapen. Op die manier komen gebruikers al snel vast te zitten in een vicieuze cirkel.

 Herstellen van een 3-MMC verslaving doe je niet alleen. Wij bieden je graag professionele hulp. Met een multidisciplinair team van specialisten op het gebied van verslavingszorg biedt Gabriel Recovery. Je kunt ons bereiken op nummer: 0619054596.